Pasztet fasolowo-drobiowy.

Pasztet fasolowo-drobiowy.
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Polecam taki pasztet jest delikatny i bardzo smaczny:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Fasolkę umyć i namoczyć najlepiej na noc.
    Na drugi dzień ugotować do miękkości i wystudzić.
    Osobno usmażyć piersi pokrojone w kawałki ,oraz cebulę.
    Fasolkę,piersi,suszone śliwki , oraz cebulę zmielić.
    Dodać przyprawy,jajka,bułkę tartą i dokładnie wymieszać.
    Foremki posmarować i wysypać tartą bułką.
    Farsz nałożyć do foremek,ugnieść i wyrównać.Na wierzch położyć cieniutkie paski masła.
    Piec w 190st.do zrumienienia wierzchu.
    Można podać z żurawiną jej,smak super komponuje się z takim pasztetem.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (15)

bellamozzarella 25 stycznia 2017
ależ smakowity pasztecik ;-) i do tego żurawina...uwielbiam ;-)))
Futka 26 stycznia 2017
Bardzo smakowity pasztet :)
Bellapi 26 stycznia 2017
pyszny :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki