Pasztet drobiowo-warzywny.

Pasztet drobiowo-warzywny.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Pasztet wyszedł bardzo delikatny,smaczny i dietetyczny.Bardzo polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Umytą nóżkę ugotować z dodatkiem warzyw,ziela i liści laurowych.
    Pod koniec wrzucić oczyszczoną i umytą wątróbkę i pogotować 10 min.
    Wszystkie warzywa jak i mięso wyjąć,wystudzić i zmielić.Bułkę namoczyć w rosole,odcisnąć i również zmielić.Dodać żółtka,a z białek ubić pianę.
    Doprawić do smaku solą,pieprzem ,gałką i imbirem.Delikatnie wymieszać.
    Foremkę (u mnie aluminiowa jednorazówka) posmarować i posypać tartą bułką.
    Masę wyłożyć do foremki,wyrównać i piec około 60min w 190st.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (8)

Bellapi 18 stycznia 2017
poproszę listem poleconym priorytetowym :)
Konto usunięte 18 stycznia 2017
Jadłabym :D.
GREGORHSPEED 18 stycznia 2017
Mega soczyście wygląda <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki