Pasztet

Pasztet
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ciacho50
PROSTY W WYKONANIU I SMACZNY

Składniki

  • 1 kg łopatki 1/2 kg podgardla 3 średnie cebule 3 marchewki 1 pietruszka kilka ząbków czosnku ok. 3o dkg wątróbki drobiowej 4 jaj
  • 4 jaja sól, pieprz 2 bułki

Przygotowanie

  1. Mięsa ugotować z warzywami i przyprawami.
    Wątróbkę podgotować w osobnym naczyniu.
    bułki namoczyć w wodzie po gotowaniu mięs z warzywami.

  2. Wszystko razem zmielić(najlepiej 2 lub 3 razy, dodać jaja.
    Ja mieliłam wszystko , jeśli ktoś nie lubi warzyw w pasztecie może je pominąć.

  3. Wymieszać i dać do formy wyścielonej papierem do pieczenia.
    Wierzch posypać bułką tartą , zapobiega to przypaleniu.

    Piekłam w 160* 45 min. Po tym czasie najlepiej jeszcze zostawić w piekarniku na 15 minut.

    SMACZNEGO I POLECAM ;)

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 16 kwietnia 2016
Pycha, własne najlepsze i najzdrowsze :)
Joanna116 17 kwietnia 2016
Nie ma to jak domowy pasztet :-) Twój wygląda pysznie :-) Zapisałam przepis i wypróbuję upiec wg Twojej... Czytaj całość »
Nie ma to jak domowy pasztet :-) Twój wygląda pysznie :-) Zapisałam przepis i wypróbuję upiec wg Twojej receptury :-).
GREGORHSPEED 17 kwietnia 2016
Pyszny <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg łopatki 1/2 kg podgardla 3 średnie cebule 3 marchewki 1 pietruszka kilka ząbków czosnku ok. 3o dkg wątróbki drobiowej 4 jaj
  • 4 jaja sól, pieprz 2 bułki
Składniki