Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 165
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 165
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Składniki
Soczewicę ugotować. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Marchew zetrzeć na grubej tarce. Czosnek pokroić. Kiedy cebula będzie gotowa dodać do niej marchew z czosnkiem i razem dusić do miękkości. Doprawić solą i kminkiem.
Ugotowaną soczewicę odsączyć z wody. Dodać do niej warzywa i zmiksować. Dosmakować. Podawać z pieczywem.