Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Jeśli szukacie pomysłu na szybką pastę do chleba...biegniemy Wam z pomocą;)

Składniki

  • puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym,
  • 2 lub 2 ½ lyżki majonezu,
  • seler naciowy,
  • 1 cebula czerwona,
  • sol pieprz,
  • trochę soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, ddajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczke. Następnie dodajemy majnez, sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na chlebek lub z bułką, sałatą, pomidorem;))) Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

Ania19821 16 maja 2014
Mogę jeść tuńczyka w każdej postaci - na kanapce, w sałatce,jako pasta z twarożkiem. Bardzo dobre tuńczyki... Czytaj całość »
Mogę jeść tuńczyka w każdej postaci - na kanapce, w sałatce,jako pasta z twarożkiem. Bardzo dobre tuńczyki wypuściło ostatnio SEKO - naprawdę dużo mięsa,a nie pół puszki oleju.
aniolywkuchni 16 maja 2014
dobrze wiedziec
Składniki
  • puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym,
  • 2 lub 2 ½ lyżki majonezu,
  • seler naciowy,
  • 1 cebula czerwona,
  • sol pieprz,
  • trochę soku z cytryny
Składniki