Pasta z makreli

Przepis dnia 2019-11-29
Pasta z makreli
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Szybka, zdrowa i pyszna pasta z makreli. Bardzo prosta w wykonaniu.

Składniki

  • 1 makrela wędzona
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 10 dag twarogu półtłustego
  • 5 dag twarogu wędzonego
  • 1 ogórek kiszony lub konserwowy
  • trochę świeżo posiekanej pietruszki i koperku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Makrelę obrać z ości i chwilę zblendować (można ją również rozdrobnić widelcem). Przełożyć do miseczki. Następnie dodać pokrojone w drobną kosteczkę cebulę, ogórek i jajko oraz rozdrobnione widelcem oba sery. Na koniec w misce ląduje zieleninka. Całość doprawić solą i pieprzem.

    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (2)

ElMar 29 listopada
Taka pasta musiała być bardzo smaczna:)
gotowaniepomojemu 01 grudnia
Owszem :-)
Składniki
  • 1 makrela wędzona
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 10 dag twarogu półtłustego
  • 5 dag twarogu wędzonego
  • 1 ogórek kiszony lub konserwowy
  • trochę świeżo posiekanej pietruszki i koperku
  • sól i pieprz do smaku
Składniki