Pasta z fasolki mung

Pasta z fasolki mung
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pożywna i smaczna. Bardzo łatwa w wykonaniu. Z powodzeniem zastąpi masło. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 20 dag fasolki mung
  • 1/2 szkl. oleju rzepakowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka

Przygotowanie

  1. Fasolkę namoczyć na kilka godzin. Następnie ugotować, odsączyć i wrzucić do blendera wraz z pozostałymi składnikami i przyprawami. Zblendować. Przełożyć do miseczki. Można konsumować.

Komentarze do przepisu (7)

fafiatko 11 stycznia
Pysznie doprawiona pasta, przyznaje, z nigdy samej fasoli nie jadlam, tylko kielki, wiec jestem ciekawa tego smaku.
KulinarnaChwila 12 stycznia
SUper pomysł pyszotka:)
SprytnaChochla 12 stycznia
Super pomysł :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 20 dag fasolki mung
  • 1/2 szkl. oleju rzepakowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
Składniki