Pasta z fasoli i buraka pieczonego

Pasta z fasoli i buraka pieczonego
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Smacznie30
Pyszny dodatek jako dip również się sprawdza na kanapki

Składniki

  • 3 filiżanki fasoli gotowanej cannellini
  • 1 duży pieczony burak
  • 2 ząbki rozdrobnione czosnku
  • 1/2 szkl wody z fasoli
  • Sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek exstra virgin
  • 2 łyżki kopru
  • 2 łyżki mięty
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu

Przygotowanie

  1. Wrzucam do malaksera fasolkę,buraka pieczonego,czosnek,sól pieprz i sok z cytryny wszystko rozdrabniam na gładką masę jeśli jest za gęste dolewamy wody z fasoli po otrzymaniu gładkiej konsystencji wykładam do naczynka pole wam oliwą i posypuje koprem i miętą
    Smacznego:-)

Składniki
  • 3 filiżanki fasoli gotowanej cannellini
  • 1 duży pieczony burak
  • 2 ząbki rozdrobnione czosnku
  • 1/2 szkl wody z fasoli
  • Sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek exstra virgin
  • 2 łyżki kopru
  • 2 łyżki mięty
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
Składniki