Pasta z czarnych oliwek według Ewy Wachowicz

Pasta z czarnych oliwek  według Ewy Wachowicz
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewa_Gotuje
Wyrazista pasta, w sam raz do domowego chleba. Przepis pochodzi z 414. odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • 1 duży słoik czarnych oliwek bez pestek
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 10 łyżek oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól

Przygotowanie

  1. Połowę oliwek drobno posiekać, resztę rozdrobnić w blenderze. Wymieszać. Dorzucić drobno posiekany czosnek i natkę pietruszki. Wlać sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i odstawić na 2-3 godziny, by pasta się przegryzła. Podawać do pieczywa.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 21 marca 2021
Pyszotka:)
Składniki
  • 1 duży słoik czarnych oliwek bez pestek
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 10 łyżek oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
Składniki