Pasta z cieciorki

Pasta z cieciorki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Maudie
Zdrowa,smaczna pasta do chleba:)

Składniki

  • Cieciorka 2 puszki
  • Cebula 2-3 szt
  • Czosnek 3-4 ząbki
  • Oliwa parę łyżek
  • Pieprz,sól do smaku
  • Płatki chili (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Cebule obrać,pokroić w kostkę i podsmażyć do lekkiego zbrązowienia.

    Cieciorkę odsączyć z zalewy i zmiksować z podsmażoną cebulą i czosnkiem dodając oliwę w takiej ilości żeby pasta nie byłą zbyt sucha.

    Gotową pastę doprawić pieprzem i solą oraz opcjonalnie chili.Smacznego :)

Komentarze do przepisu (12)

fafiatko 26 kwietnia
Doskonały przepis, te hummusy już się przejadły!
kuchmariola63 27 kwietnia
Super :)
Nevermore 27 kwietnia
Miodzio, już to lubię :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Cieciorka 2 puszki
  • Cebula 2-3 szt
  • Czosnek 3-4 ząbki
  • Oliwa parę łyżek
  • Pieprz,sól do smaku
  • Płatki chili (opcjonalnie)
Składniki