Pasta z brokuła i jajka

Pasta z brokuła i jajka
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasiek189
Pasta pasująca zarówno na co dzień jak i na święta. Idealna do kanapek, czy do faszerowania jajek. Minimum składników, maksimum smaku

Składniki

  • 1 brokuł
  • 2 jajka na twardo
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki słonecznika łuskanego
  • jogurt

Przygotowanie

  1. Z brokuła oddzielamy różyczki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości.

  2. Jajka kroimy w kostkę, ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić.

  3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki.

Składniki
  • 1 brokuł
  • 2 jajka na twardo
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki słonecznika łuskanego
  • jogurt
Składniki