Pasta z białej fasoli z czosnkiem i pietruszką

Pasta z białej fasoli z czosnkiem i pietruszką
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Pasty kanapkowe to moim zdaniem idealne rozwiązanie dla osób wiecznie zabieganych. Nie wymagają wielu składników, przygotowuje się je bardzo szybko i to w zasadzie z dowolnych składników, a do tego są bardzo pożywne.

Składniki

  • puszka białej fasoli
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Fasolę dokładnie odcedzamy i przekładamy do malaksera. Dodajemy czosnek, pietruszkę oraz przyprawy. Wlewamy łyżkę oliwy i blendujemy. W razie potrzeby dolewamy oliwę. Pasta powinna mieć kremową konsystencję, nie może się rozlewać.

Składniki
  • puszka białej fasoli
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • oliwa
Składniki