Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Angelina1
Pyszna pasta z bakłażana, nazywana jest kawiorem dla ubogich, świetna na kanapki lub jako dodatek do innych potraw

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • pól łyżeczki oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Bakłażan piec w piekarniku ok. 15 min w temp 180st ( musi być miękki, można wbić widelec, żeby sprawdzić)
    Po ostudzeniu wyjąć miąższ łyżeczką

  2. Do bakłażana dodać 2 ząbki czosnku i zmiksować malakserem na gładką masę, dodać oliwę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.

  3. Schłodzić w lodówce.

Komentarze do przepisu (3)

BEATA1978 15 lutego 2014
Coś dla mnie. Zabieram przepis do wypróbowania.
Angelina1 15 lutego 2014
:-)
Ewaaa 15 lutego 2014
bardzo ciekawe, zabieram również :)
Składniki
  • 1 bakłażan
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • pól łyżeczki oliwy z oliwek
Składniki