Pasta wiejska

Pasta wiejska
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pasta kanapkowa z kawałkami przeróżnych dobroci.

Składniki

  • Kiełbasa - 150g (u mnie surowa wędzona, ale może być dowolna)
  • Cebula - 1szt
  • Pieczarki - 3szt
  • Kukurydza konserwowa - 50g
  • Ogórek kiszony - 2 szt
  • Olej - odrobina do smażenia
  • Serek do smarowania (śmietankowy) - 100g
  • Musztarda - 1 łyżka
  • Pieprz - do smaku

Przygotowanie

  1. Kiełbasę, cebulę, pieczarki i ogórka kiszonego kroimy w drobną kostkę. Przesmażamy na oleju najpierw samą kiełbasę, potem dodajemy pieczarki, cebulę, ogórka i kukurydzę.

    Po ostudzeniu mieszamy składniki z serkiem kanapkowym, musztardą i doprawiamy pieprzem.

    Świetnie smakują kanapki z tą pastą i marynowanym jalapeno.

Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 09 stycznia
świetny pomysł :)
Składniki
  • Kiełbasa - 150g (u mnie surowa wędzona, ale może być dowolna)
  • Cebula - 1szt
  • Pieczarki - 3szt
  • Kukurydza konserwowa - 50g
  • Ogórek kiszony - 2 szt
  • Olej - odrobina do smażenia
  • Serek do smarowania (śmietankowy) - 100g
  • Musztarda - 1 łyżka
  • Pieprz - do smaku
Składniki