Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami i oliwkami

Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami i oliwkami
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Maudie
Pasta do chleba dla miłośników włoskich smaków.

Składniki

  • Twaróg (u mnie półtłusty ) 200 g
  • Pomidory suszone w oleju ok 5-6 szt
  • Oliwki (u mnie zielone) ok 10 szt
  • Bazylia świeża kilka listków
  • Jogurt naturalny 3-4 łyżki
  • pieprz,sól,chili do smaku

Przygotowanie

  1. Twaróg rozgnieść widelcem dodając jogurt.
    Pomidory,oliwki oraz bazylię posiekać drobno i dodać do sera.
    Wszystko wymieszać doprawiając do smaku pieprzem,chili i solą.
    Smacznego:)

Komentarze do przepisu (13)

fafiatko 08 marca 2018
Bardzo smaczna pasta, nie pomyslalabym o takim polaczeniu a musi byc przepyszne! :)
Nevermore 08 marca 2018
Skład miodzio, no i do tego chili :D
Pyszna pasta, na jutro jak znalazł, tak ok. południa ;)
Docherro 08 marca 2018
To jest to co lubię,w każdej postaci...Twoja jest świetna:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Twaróg (u mnie półtłusty ) 200 g
  • Pomidory suszone w oleju ok 5-6 szt
  • Oliwki (u mnie zielone) ok 10 szt
  • Bazylia świeża kilka listków
  • Jogurt naturalny 3-4 łyżki
  • pieprz,sól,chili do smaku
Składniki