Pasta tuńczykowo - sardelowa

Pasta tuńczykowo - sardelowa
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Pyszna, lekko pikantna pasta kanapkowa z tuńczyka i sardeli.

Składniki

  • Tuńczyk w oleju - 1 puszka (185g)
  • Sardela w oleju - 3szt
  • Sambal oelek - 1 łyżeczka
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Do pasty najlepiej użyć tuńczyka jednolitego, ewentualnie w kawałkach.

    Blenderem miksujemy na gładką masę tuńczyka (razem z olejem) i sardele. Jeśli masa wydaje wam się za sucha, można dodać jeszcze trochę oleju z sardeli.

    Dodajemy sambal oelek, sól i pieprz do smaku.

Składniki
  • Tuńczyk w oleju - 1 puszka (185g)
  • Sardela w oleju - 3szt
  • Sambal oelek - 1 łyżeczka
  • Sól i pieprz
Składniki