Pasta pomidorowa

Pasta pomidorowa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: monika1978
Bardzo lubię twaróg w postaci różnych past, oto jedna z nich. Smacznego.

Składniki

  • 200 g twarogu np. półtłustego
  • 1 - 2 jajka opcjonalnie + łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany np. 18 %
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • szczypiorek
  • sól, mielona słodka papryka
  • dodatkowo np. rzodkiewki, kiełki, ogórek, ciemne pieczywo

Przygotowanie

  1. Ser utrzeć ze śmietaną, dodać poduszone widelcem jajko ( ugotowane na twardo, wtedy można też dodać łyżkę majonezu ), sól, przecier, mieloną słodką paprykę oraz pokrojony szczypiorek.
    Pastę podajemy na ulubionym pieczywie z rzodkiewką, ogórkiem i dowolnymi kiełkami.
    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

BEATA1978 27 października 2015
Też lubię wszelkiego rodzaju pasty, a Twoja prezentuje się bardzo apetycznie :)
Składniki
  • 200 g twarogu np. półtłustego
  • 1 - 2 jajka opcjonalnie + łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany np. 18 %
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • szczypiorek
  • sól, mielona słodka papryka
  • dodatkowo np. rzodkiewki, kiełki, ogórek, ciemne pieczywo
Składniki