Pasta na chleb z boczku wędzonego.

Pasta na chleb z boczku wędzonego.
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Bardzo smaczna pasta na chleb, szybkie i łatwe przygotowanie.

Składniki

  • boczek wędzony bez skóry, żeber i chrząstek
  • łyżka oliwy z oliwek, lub inna oliwa
  • ulubione zioła do smaku

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy w dużą kostkę i mielimy przez sitko 3-4 mm.

  2. Zmielony boczek polewamy łyżką oliwy z oliwek i wyrabiamy, dobrze wyrobiona pasta lepiej się smaruje na chlebie. Każdy może sobie doprawić do smaku czym chce. Przechowujemy w lodówce w sposób pokazany na zdjęciu, miseczkę z pastą przykrywamy folią i w ten sposób umieszczamy do lodówki żeby zapachu w lodówce nie było.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (2)

polkangaroo 13 stycznia 2017
Pamiętam ten smak... mmmmmega pyszne, ostatni raz jadłem chyba 25 lat temu. Czas aby przypomnieć sobie ten smak.... Czytaj całość »
Pamiętam ten smak... mmmmmega pyszne, ostatni raz jadłem chyba 25 lat temu. Czas aby przypomnieć sobie ten smak. Brawo.
GREGORHSPEED 14 stycznia 2017
Mariolu, aż ślinię się na samą myśl o takiej paście. Boczek mam, jutro zabieram się do zrobienia.
Składniki
  • boczek wędzony bez skóry, żeber i chrząstek
  • łyżka oliwy z oliwek, lub inna oliwa
  • ulubione zioła do smaku
Składniki