Pasta łososiowa z pepperoni i koperkiem

Pasta łososiowa z pepperoni i koperkiem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Futka
Propozycja na lekką, szybką w przygotowaniu, zdrową i pożywną pastę łososiową, która będzie idealnym smarowidłem do kanapek. Pasta świetnie sprawdzi się także jako dodatek do jajek oraz wytrawnych naleśników. Smak całości podkreśla pikantna nuta papryki pepperoni oraz delikatna nuta świeżego koperku. Pasta łososiowa jest bardzo cenna dla naszego zdrowia, gdyż niesie w swoim składzie moc substancji odżywczych oraz witamin, a także jest cennym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 oraz Omega-6.

Składniki

  • 160 g wędzonego łososia
  • 6 łyżeczek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 papryczka pepperoni
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Płat wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do rozdrabniacza, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy jogurt naturalny i miksujemy na jednolitą i gładką masę.

  2. Do powstałej masy dodajemy posiekany drobno koperek oraz pokrojoną w malutką kosteczkę paprykę pepperoni (wcześniej pozbawioną pestek). Pastę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i gotowe!

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (2)

luna76 04 listopada 2015
fajny pomysł na pyszne smarowidło :)
Futka 04 listopada 2015
dziękuję :)
Składniki
  • 160 g wędzonego łososia
  • 6 łyżeczek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 papryczka pepperoni
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz
Składniki