Pasta kanapkowa z ciecierzycy

Pasta kanapkowa z ciecierzycy
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Fonka
Wspaniały dodatek do pieczywa.

Składniki

  • Ciecierzyca 200g
  • Marchewka 2 szt
  • Sezam biały 3 łyżki
  • Oliwa 50g
  • Sok z połowy cytryny
  • Czosnek 1 ząbek
  • Czubryca zielona lub bazylia, natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę namoczyć najlepiej na całą noc. Gotować ok.1 godzinę do miękkości. Marchewkę obrać i ugotować.

    Sezam zmiksować z oliwą, dodać pozostałe składniki, zmiksować w blenderze na gładką masę.

    Smacznego!

Składniki
  • Ciecierzyca 200g
  • Marchewka 2 szt
  • Sezam biały 3 łyżki
  • Oliwa 50g
  • Sok z połowy cytryny
  • Czosnek 1 ząbek
  • Czubryca zielona lub bazylia, natka pietruszki
Składniki