Pasta kanapkowa

Pasta kanapkowa
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Pomysł na wegańską przekąskę.

Składniki

  • Ciecierzyca 1 słoik 400 g po odsączeniu
  • Słonecznik łuskany 1/2 szklanki
  • Pomidory suszone w oleju 10 szt.
  • Cebula prażona 1/2 szklanki
  • Żurawina suszona 1/4 szklanki

Przygotowanie

  1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni uważając, aby się nie przypalił, przesypać do jakiegokolwiek naczynia i odstawić do wystudzenia.

  2. Wystudzony słonecznik zblendować dokładnie z ciecierzycą.

  3. Dodać pozostałe składniki i zblenować raz jeszcze.

  4. Pasta jest gotowa do spożycia od razu po przygotowaniu.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 22 września
Świetne
Maudie 22 września
Pysznie i zdrowo :)
Składniki
  • Ciecierzyca 1 słoik 400 g po odsączeniu
  • Słonecznik łuskany 1/2 szklanki
  • Pomidory suszone w oleju 10 szt.
  • Cebula prażona 1/2 szklanki
  • Żurawina suszona 1/4 szklanki
Składniki