Pasta kanapkowa

Pasta kanapkowa
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Pasta z sardynek, czerwonej cebuli i ogórków konserwowych przyprawiona pieprzem cytrynowym.

Składniki

  • Sardynki w oleju 2 puszki po 125 g
  • Cebula czerwona mała 1 szt.
  • Ogórki konserwowe średniej wielkości 3 szt.
  • Olej smakowy, np. po suszonych pomidorach w oleju 3 łyżki
  • Pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Sardynki wyjąć z puszek i rozgnieść widelcem. Nie dodawać oleju z sardynek, ponieważ będzie zastąpiony olejem smakowym.

  2. Dodać pieprz, drobno posiekane cebulę oraz ogórki i wymieszać.

  3. W zależności od konsystencji dodać odpowiednią ilość oleju smakowego. Pasta gotowa!

Komentarze do przepisu (4)

SprytnaChochla 20 listopada
Super
Maudie 20 listopada
Bardzo dawno temu robiłam podobną i była pyszna :)
ekspresjawkuchni 20 listopada
Dzięki :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Sardynki w oleju 2 puszki po 125 g
  • Cebula czerwona mała 1 szt.
  • Ogórki konserwowe średniej wielkości 3 szt.
  • Olej smakowy, np. po suszonych pomidorach w oleju 3 łyżki
  • Pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki
Składniki