Pasta jajeczno-szprotkowa z fetą

Pasta jajeczno-szprotkowa z fetą
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Pasta kanapkowa z jajek, szprotek podwędzanych w oleju i sera feta - BEZ majonezu. Dodatek szczypiorku czosnkowego dopełnił smaku:)

Składniki

  • jajka 2 szt
  • szprotki podwędzane w oleju 1 puszka
  • ser feta 10 dag
  • pieprz do smaku
  • szczypiorek czosnkowy

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Szprotki odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Ser feta również rozdrabniamy widelcem i dokładnie mieszając dodajemy szprotki i jajka. Dokładnie wymieszana pasta ma odpowiednio gęstą konsystencję bez dodatku śmietany czy majonezu. Doprawiamy do smaku pieprzem /ewentualnie szczyptą chili/. Kanapki dekorujemy szczypiorkiem czosnkowym.

Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 21 maja
Pyszności! Muszę spróbować!
ErJot 21 maja
Dziękuję:)
slodkisentyment 21 maja
No uwielbiam takie pasty :) Super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajka 2 szt
  • szprotki podwędzane w oleju 1 puszka
  • ser feta 10 dag
  • pieprz do smaku
  • szczypiorek czosnkowy
Składniki