Pasta jajeczno-groszkowa

Pasta  jajeczno-groszkowa
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: magelo
Delikatna pasta do kanapek , albo nadziewanych jajek.

Składniki

  • jajka 6 szt.
  • groszek w puszce 1 szt.
  • majonez 4 łyżki
  • szczypiorek 0,5 pęczka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo , studzę i obieram. Groszek odcedzam. W misce umieszczam jajka , groszek , majonez.Dodaję szczyptę soli i pieprzu. Blęduję. Szczypiorek drobno siekam , dodaję do masy jajecznej i dokładnie mieszam.

  2. Umieszczam w pojemniku i wkładam do lodówki.Taką pastę można przechowywać ok. 3 dni.

Komentarze do przepisu (1)

konhambos 10 marca 2021
Zawsze robilam z tego skladu prosta salatke, ale pomysl z pasta jest doskonaly.
Składniki
  • jajka 6 szt.
  • groszek w puszce 1 szt.
  • majonez 4 łyżki
  • szczypiorek 0,5 pęczka
  • sól
  • pieprz
Składniki