Pasta jajeczna z żółtym serem

Pasta jajeczna z żółtym serem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Myślę, że po przygotowaniu tej pasty już nigdy nie skuszę się na sklepowy gotowiec. Jest naprawdę smaczna i co ważne dobrze doprawiona. Polecam na śniadanie, na świeżym pieczywie smakuje najlepiej:).

Składniki

  • 6 jajek L
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 50g sera typu cheddar
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, wraz z serem ścieramy na dużych oczkach tarki. Szczypiorek siekamy.

  2. Jajka mieszamy ze szczypiorkiem, musztardą, majonezem i chrzanem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem chłodzimy.

Komentarze do przepisu (1)

tomaszjagoda123 28 kwietnia 2017
znakomite :)
Składniki
  • 6 jajek L
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 50g sera typu cheddar
  • sól, pieprz
Składniki