Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Kiedy nie mamy ochoty na ser i wędliny pasty kanapkowe zawsze spieszą z pomocą:). Ta z jajkami i tuńczykiem to klasyka, prezentuję przepis na moją ulubioną wersję, mocno tuńczykową i mocno cebulową:).

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 7 jajek
  • 1 cebula czerwona
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki.

  2. Tuńczyka odsądzamy z oleju. Szczypiorek i cebulę drobno siekamy.

  3. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Składniki
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 7 jajek
  • 1 cebula czerwona
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Składniki