Pasta jajeczna z rzodkiewką i koperkiem

Pasta jajeczna z rzodkiewką i koperkiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Wiele jest wersji past jajecznych. Dziś proponuję pastę jajeczną wiosenną: z rzodkiewką i koperkiem. Świeży smak z chrupiącym dodatkiem rzodkiewek i aromatycznym porem:)

Składniki

  • jajka 6 szt
  • rzodkiewka 1 pęczek /10-12 szt/
  • por /biała część/ 1 szt
  • koperek 3 łyżki
  • majonez
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i drobno siekamy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por dokładnie oczyszczamy i drobno siekamy. Rzodkiewki dokładnie płuczemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub kroimy w drobną kosteczkę.Koperek drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez /niewielką ilość bo rzodkiewka jest dość soczysta i pasta może być płynna/ i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 30 maja
Bardzo smaczna pasta:)
fafiatko 30 maja
Cos smacznego dla mnie!
ErJot 03 czerwca
Dziękuję:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajka 6 szt
  • rzodkiewka 1 pęczek /10-12 szt/
  • por /biała część/ 1 szt
  • koperek 3 łyżki
  • majonez
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
Składniki