Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: jolao
Pasty jajeczne cieszą się wielkim powodzeniem, zapewne dlatego, że można do nich dodać to, na co akurat ma się ochotę. U mnie wersja z porem i natką pietruszki - doskonała.

Składniki

  • 200 g białej części pora
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Pory myjemy i kroimy w ćwierć plastry (lub pół plastry, jeśli pory są drobne), wrzucamy je do pokrojonych wcześniej jajek.

    Następnie dodajemy majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

    Doprawiamy do smaku solą i podajemy.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 08 czerwca 2018
Pyszne smarowidelko i fajne poláczenie smaków :)

p.s. klawiatura przy tym upale chyba nie daje rady i stád te... Czytaj całość »
Pyszne smarowidelko i fajne poláczenie smaków :)

p.s. klawiatura przy tym upale chyba nie daje rady i stád te litery z kosmosu xD
Maudie 09 czerwca 2018
Pyszna taka pasta :)
BEATA1978 11 czerwca 2018
Uwielbiam wszystko z porem.:)
Składniki
  • 200 g białej części pora
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Składniki