Pasta jajeczna z makrelą

Pasta jajeczna z makrelą
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: catha
Jedna z naszych ulubionych past - czyli jajka z makrelą z dodatkiem kiszonego ogórka i czerwonej cebulki. Zdecydowany smak na rozpoczęcie dnia.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 3 jajka
  • 2 kiszone ogórki
  • ćiartka czerwonej cebuli
  • 2 łyżku majonezu
  • pieprz grubozmielony

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, makrelę obieramy z ości, ogórka i cebulkę kroimy w drobno kosteczkę. Jajka z makrelą dobrze rozgniatamy widelcem, dodajemy ogórka, cebulkę i majonez. Doprawiamy pieprzem, sól pomijam, bo makrela jest słona. Schładzamy chwilę w lodówce i smarowidło na poranne śniadanko gotowe. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 14 listopada
Pyszotka:)
Składniki
  • 1 wędzona makrela
  • 3 jajka
  • 2 kiszone ogórki
  • ćiartka czerwonej cebuli
  • 2 łyżku majonezu
  • pieprz grubozmielony
Składniki