Pasta jajeczna z kaparami

Pasta jajeczna z kaparami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Ile gospodyń tyle przepisów na pastę jajeczną:) Dziś proponuję moją ulubioną: prostą a jednocześnie bardzo smaczną pastę jajeczną w skład, której wchodzą jajka i kapary oraz majonez i przyprawy.

Składniki

  • jajka 4 szt
  • kapary w zalewie 3 łyżeczki
  • majonez 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Kapary odsączamy, drobno siekamy i dodajemy do jajek. Dodajemy także majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i...gotowe:)

Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 10 sierpnia
Cudowna! Kiedyś robiłam i trzeba będzie wrócić do przepisu!
ErJot 10 sierpnia
Dziękuję:) Taki mały dodatek do tradycyjnej-podstawowej pasty jajecznej a jak zmienia smak:)
fafiatko 16 sierpnia
Dokladnie, bardzo lubie tez faszerowac jaja z dodatkiem kaparow.
Składniki
  • jajka 4 szt
  • kapary w zalewie 3 łyżeczki
  • majonez 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
Składniki