Pasta jajeczna do chleba.

Pasta jajeczna do chleba.
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Wiech_K
Świetny dodatek do chleba. Pasta z twarogu z jajkami. Może być z majonezem lub, jak w mojej wersji, z musztardą.

Składniki

  • ok. 15 - 20 dag twarogu (wykorzystałem własnej produkcji)
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 1 korniszon (własnej produkcji)
  • ew. kilka kurek w occie (remanent w lodówce)
  • kilka filecików achovis
  • dwie łyżeczki kaparów
  • sól, pieprz - do smaku
  • duża łyżka musztardy
  • łyżka gęstego jogurtu

Przygotowanie

  1. Jajka, korniszona i kurki posiekaj w drobną kostkę i dodaj do twarogu.

  2. Posiekaj fileciki anchovis i kapary.
    Wymieszaj z twarogiem.
    Dodaj po łyżce jogurtu i musztardy, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj widelcem.
    Jeżeli lubisz - można dodać łyżkę masła lub musztardę zastąpić majonezem.
    Podawaj do kanapek.

Komentarze do przepisu (1)

joanna78 16 października 2013
Podoba mi się takie smarowidełko, super przepis. ;-D
Składniki
  • ok. 15 - 20 dag twarogu (wykorzystałem własnej produkcji)
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 1 korniszon (własnej produkcji)
  • ew. kilka kurek w occie (remanent w lodówce)
  • kilka filecików achovis
  • dwie łyżeczki kaparów
  • sól, pieprz - do smaku
  • duża łyżka musztardy
  • łyżka gęstego jogurtu
Składniki