Pasta jajeczna

Pasta jajeczna
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: luw78
Prosta do przygotowania pasta.

Składniki

  • Jajka, 3 szt.
  • Awokado, 1/2 szt.
  • Otręby żytnie, 1 łyżka
  • Kolendra świeża, 1 łyżka
  • Jogurt naturalny, 2 łyżki
  • Kapary, 1 łyżeczka
  • Świeżo mielony pieprz kolorowy do przyprawienia

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Kolendrę i kapary siekamy. Rozgniatamy w naczyniu widelcem jajka oraz awokado. Dodajemy jogurt, kapary, kolendrę i otręby i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem.

Komentarze do przepisu (1)

smaker 25 lipca 2016
Idealna do kanapek - świetny pomysł z dodaniem awokado :)
Składniki
  • Jajka, 3 szt.
  • Awokado, 1/2 szt.
  • Otręby żytnie, 1 łyżka
  • Kolendra świeża, 1 łyżka
  • Jogurt naturalny, 2 łyżki
  • Kapary, 1 łyżeczka
  • Świeżo mielony pieprz kolorowy do przyprawienia
Składniki