Pasta grzybowa z chrzanem

Pasta grzybowa z chrzanem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Szybka i smaczna omasta do chleba.

Składniki

  • Składniki:
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pieczarki świeże lub grzyby leśne 25 dag
  • Serek topiony 25 dag
  • Chrzan tarty 1 łyżka
  • Rosół drobiowy ½ litra
  • Sól i cukier do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grzyby ugotować w rosole z dodatkiem cebuli, odsączyć, następnie zmielić. Dodać serek topiony, chrzan, przyprawić do smaku, wymieszać i podawać z pieczywem.

Komentarze do przepisu (1)

babciaaneczka 12 lipca 2018
Ja bym te pieczarki podsmażyła razem z cebulą
na maśle klarowanym i dalej wg Twego przepisu.
Bardzo... Czytaj całość »
Ja bym te pieczarki podsmażyła razem z cebulą
na maśle klarowanym i dalej wg Twego przepisu.
Bardzo dobra ta pasta. Pozdrawiam:)
Składniki
  • Składniki:
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pieczarki świeże lub grzyby leśne 25 dag
  • Serek topiony 25 dag
  • Chrzan tarty 1 łyżka
  • Rosół drobiowy ½ litra
  • Sól i cukier do smaku
Składniki