Pasta

Pasta
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Wegańska pasta z ciecierzycą i suszonymi pomidorami

Składniki

  • Puszka ciecierzycy w zalewie
  • 7 suszonych pomidorów w oleju
  • 3 ząbki czosnku, płaska łyżeczka bazylii
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki oliwki z pomidorów suszonych
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę odsączamy z zalewy, pomidory kroimy na mniejsze kawałki, czosnek siekamy.
    Wszystko razem z przyprawami miksujemy blenderem ręcznym, do momentu powstania gładkiej pasty.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 19 kwietnia 2018
Ta pasta musi byc przepyszna!
GREGORHSPEED 19 kwietnia 2018
MMM, cudo do chleba <3
KORAL 19 kwietnia 2018
Bardzo fajna :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Puszka ciecierzycy w zalewie
  • 7 suszonych pomidorów w oleju
  • 3 ząbki czosnku, płaska łyżeczka bazylii
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki oliwki z pomidorów suszonych
  • sól do smaku
Składniki