Panierowany kabaczek

Panierowany kabaczek
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Renata9
Bardzo lubię młode kabaczki, szczególnie smażone w tej wersji.

Składniki

  • Kabaczek 1 sztuka
  • Jajka 2 sztuki
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Umyć kabaczka, obrać ze skóry, pokroić na plastry grubości około 1 cm.

  2. Na talerz wbić dwa całe jajka, dodać sól i pieprz świeżo zmielony, roztrzepać dokładnie widelcem.

  3. Na drugi talerz wsypać bułkę tartą.

  4. Każdy krążek kabaczka obtoczyć w robełtanym jajku i bułce tartej.

  5. Rozgrzać olej na patelni i położyć krążki kabaczka.

  6. Piec kabaczki na złoty kolor.

  7. Podawać kabaczki na ciepło. Smacznego !!!

Składniki
  • Kabaczek 1 sztuka
  • Jajka 2 sztuki
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia
Składniki