panierowane głąbie z kalafiora, brokuła, kapusty.

panierowane  głąbie  z kalafiora, brokuła, kapusty.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kumeika
Moje dalsze szaleństwo w kuchni. Od pani z warzywnego stoiska dostałam głąbie i znowu zaskoczyłam biesiadników.

Składniki

  • Głąbie
  • Sól
  • Mąka pszenna
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Głąbie myję obieram i powtórnie myję. Głąbki gotuję al dente. Po przestygnięciu kroję w około centymetrowe krążki, panieruję. Na patelni rozgrzewam olej i krążki podsmażam z obu stron.

Składniki
  • Głąbie
  • Sól
  • Mąka pszenna
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia
Składniki