Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne czosnkowo-paprykowe grzanki są świetnym dodatkiem do zup i sałatek. Można zrobić je z czerstwego chleba - dzięki temu nie marnujemy żywności!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1217
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12432
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1217
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12432
Składniki
Chleb kroimy w kostkę o dowolnej wielkości. Olej mieszamy z czosnkiem i papryką. Zalewamy chleb i dokładnie mieszamy. Chleb wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 10-15 minut, aż grzanki będą chrupiące. Studzimy. Grzanki możemy dodawać do zup-kremów lub do sałatek.