Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzony olej wzbogaca smak potraw i nadaje im przyjemnego aromatu. Wykorzystuję różne zioła i przyprawy .
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 115
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 790
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 914
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 115
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 790
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 914
Składniki
Do butelki z korkiem, wrzucić kilka gałązek świeżej bazylii i ususzone ostre papryczki. Wlać olej rzepakowy. Zamknąć korkiem i butelkę z olejem wstawić w ciemne miejsce na 5- 6 dni. Co kilka dni wstrząsnąć butelką by uwolnić olejki zapachowe i smakowe. **Ale uwaga** Trzeba go w miarę szybko zużyć i przechowywać w lodówce bo po dwóch tygodni.