Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki z papryką w słoikach to wyśmienity dodatek do każdego obiadu czy kanapek. Tak przygotowaną sałatkę warto przygotować by cieszyć się jej smakiem całą zimę. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10957
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10957
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Składniki
Umyte i wysuszone ogórki razem ze skórką kroimy w ćwiartki lub ósemki. Obraną cebulę kroimy w półplasterki. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroimy w paski.
W umytych i wyparzonych słoikach umieszczamy gałązkę kopru, ogórki, paprykę i cebulę. Następnie do każdego słoika dodajemy po 2 ziarenka czarnego pieprzu, po ziarenku ziela angielskiego, oraz po małej porcji gorczycy.
Do dużego garnka wlewamy wodę oraz ocet, wsypujemy cukier oraz sól a następnie wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy, po czym odstawiamy z ognia. Każdy słoik zalewamy przygotowaną gorącą zalewą do pełna, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut. Następnie słoiki wyjmujemy z wody, ustawiamy do góry dnem i pozostawiam do wystudzenia. Po kilku dniach przenosimy słoiki w chłodne miejsce.