Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ognista salsa pomidorowa z czosnkiem i papryczką chilli to świetna propozycja na każdą imprezę, gdzie sprawdzi się jako dip. Uwielbiam też taką salsę, jako świeży dodatek do pieczonych mięs i dań meksykańskich.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 817
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 817
Składniki
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Cebulę i paprykę również kroimy w drobną kostkę. Papryczkę chili siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę i paprykę. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy pomidory. Dolewamy szklankę wody i chwilę dusimy na patelni pod przykryciem. Połowę gotowego sosu miksujemy blenderem na gładką masę i łączymy z częścią niezmiksowaną. Salsę doprawiamy ulubionymi przyprawami i przecierem pomidorowym.