ocet miętowo-cytrynowy

ocet miętowo-cytrynowy
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Domowy ocet ze świeżą miętą, skórką cytrynową i rodzynkami.

Składniki

  • 3 gałązki mięty
  • skórka z cytryny
  • 7-9 rodzynków
  • 5% ocet /0,6-0,7 litra/ - u mnie mix octu spirytusowego, wody i octu jabłkowego

Przygotowanie

  1. Butelkę wyparzam. Miętę myję i suszę. Cytrynę zalewam wrzącą wodą, szoruję szczoteczką. Obieram skórkę. Rodzynki myję w ciepłej wodzie. Wszystkie składniki umieszczam w butelce. Delikatnie zalewam octem. Zamykam korkiem.
    Odkładam w ciemne, ciepłe miejsce.

  2. Rozpoczynam odliczanie. Kilka tygodni. Poczekam pewnie 2-2,5 miesiąca.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 08 kwietnia 2014
Piękne zdjęcie, ciekawy blog :))
Składniki
  • 3 gałązki mięty
  • skórka z cytryny
  • 7-9 rodzynków
  • 5% ocet /0,6-0,7 litra/ - u mnie mix octu spirytusowego, wody i octu jabłkowego
Składniki