Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ocet ze świeżą miętą, skórką cytrynową i rodzynkami.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Butelkę wyparzam. Miętę myję i suszę. Cytrynę zalewam wrzącą wodą, szoruję szczoteczką. Obieram skórkę. Rodzynki myję w ciepłej wodzie. Wszystkie składniki umieszczam w butelce. Delikatnie zalewam octem. Zamykam korkiem. Odkładam w ciemne, ciepłe miejsce.
Rozpoczynam odliczanie. Kilka tygodni. Poczekam pewnie 2-2,5 miesiąca.