Obazda (obasta) bawarska - pasta z sera camembert

Obazda (obasta) bawarska -  pasta z sera camembert
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Obazda bawarska to tradycyjne danie kuchni bawarskiej. Serwuje się ją z preclem i warzywami. Zadowoli każdego sympatyka kremowych serów camembert:).

Składniki

  • 200g sera camembert
  • 150g kremowego twarożku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki masła (temperatura pokojowa)
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta kminku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Camembert rozgniatamy widelcem razem z twarożkiem, masłem i przyprawami.

  2. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy posiekaną drobno cebulę i szczypiorek, ponownie mieszamy.

Składniki
  • 200g sera camembert
  • 150g kremowego twarożku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki masła (temperatura pokojowa)
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta kminku
  • sól, pieprz
Składniki