Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki przepis na kluski śląskie..
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 162
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 162
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Składniki
Ziemniaki obieramy, solimy i gotujemy do miękkości.
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
Utłuczone ziemniaki przekładamy do miski i uklepujemy. Dzielimy na cztery części. Jedną część odkładamy, a w puste miejsce dosypujemy mąkę ziemniaczaną. Następnie wszystko razem wyrabiamy ( wraz z odłożoną częścią ziemniaków ) na gładką masę.
Z ciasta odrywamy małe kawałki i rolujemy kulki lekko spłaszczając. Wrzucamy na gotującą posoloną wodę. Gotować do wypłynięcia klusek ok. 2-3 min. Życzę smacznego :)