Musztardowa pasta z ciecierzycy

Musztardowa pasta z ciecierzycy
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Pyszna, szybka, zdrowa alternatywa zamiast masła na pieczywo !

Składniki

  • 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 1/2 łyżeczki soli czarnej
  • 3 łyżki oleju lnianego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • parę łyżek wody

Przygotowanie

  1. 1. Cieciorkę namaczamy przez noc.
    2. Na drugi dzień gotujemy do miękkości.
    3. Do blendera wrzucamy ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, dodajemy musztardę i olej. Miksujemy. Doprawiamy czarną solą, pieprzem , kurkumą. 
    4. Ponownie blendujemy.
    * Jeśli konsystencja pasty będzie zbyt sucha można dodać trochę wody lub więcej oleju 

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 05 stycznia 2018
Bardzo fajne smarowidełko, idealne na szybką kanapkę ok. południa :D
Marcepanowa14 09 stycznia 2018
O tak ! Zgadzam się . Polecam do spróbowania :)
Składniki
  • 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 1/2 łyżeczki soli czarnej
  • 3 łyżki oleju lnianego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • parę łyżek wody
Składniki