Mozzarella marynowana w oliwie

Mozzarella marynowana w oliwie
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Tiglii
Idealny dodatek do deski serów wygląda ładnie kolorowo

Składniki

  • 1 opakowanie kulek mozzarelli
  • 4-5 malutkich ostrych papryczek chili
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • ziarnka kolorowego pieprzu
  • świeże zioła oregano rozmaryn oraz suszone zioła prowansalskie

Przygotowanie

  1. Do czystych słoiczków na spód włożyć po gałązce świeżych ziół na to odsączony ser wsypać trochę pieprzu kolorowego i szczyptę soli oraz zioła prowansalskie tak łyżeczkę. Papryczki bez nasion oraz czosnek pokroić w plasterki i dodać do całości Wszystko zalać oliwą i wstawić do lodówki tak na 2-3 dni.
    Jeżeli nie mamy świeżych ziół dodajemy suszone

Komentarze do przepisu (5)

KORAL 16 października
Ilość papryczek w tle wbiło mnie w ziemię :)
Tiglii 16 października
Stwierdziłam że mąż ma ich za dużo w ogródku no to sobie wzięłam ;)
KORAL 16 października
Jak ma za dużo, chętnie przygarnę :) Cudne zdjęcie a przepis znam i też jest super.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 opakowanie kulek mozzarelli
  • 4-5 malutkich ostrych papryczek chili
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • ziarnka kolorowego pieprzu
  • świeże zioła oregano rozmaryn oraz suszone zioła prowansalskie
Składniki