Moje ciasto na pierogi

Moje ciasto na pierogi
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Wiele już ciast na pierogi wypróbowałam i cały czas wracam tylko do tego jednego sprawdzonego przepisu. Jak dla mnie to ciasto jest idealne. Szybko się wyrabia i co najważniejsze łatwo się wałkuje i lepi pierogi.

Składniki

  • 4 szklanki mąki tortowej
  • 1 i 1/4 szklanki gorącej zaraz po przegotowaniu wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (może być olej)
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucamy mąkę, sól, dolewamy wrzącą wodę oraz oliwę.

  2. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto.

  3. Ciasto po wyrobieniu jest gotowe do użycia, wystarczy tylko rozwałkować i już możemy lepić pierogi z czymkolwiek chcemy.

  4. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (16)

Dolcevita-in-my-kitchen 26 czerwca 2018
Pierogi? Zawsze, wszedzie, o kazdej porze :-)
jolao 26 czerwca 2018
Dobry przepis na ciasto pierogowe zawsze się przyda :)
pelen_brzuszek 26 czerwca 2018
Muszę wypróbować :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 szklanki mąki tortowej
  • 1 i 1/4 szklanki gorącej zaraz po przegotowaniu wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (może być olej)
  • szczypta soli
Składniki