Młody groszek cukrowy

Młody groszek cukrowy
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Krótko podsmażany groszek w strąkach jest przepyszny!

Składniki

Przygotowanie

  1. Groszek cukrowy nie ma "folii" wewnątrz, można go jeść w całości na surowo lub krótko podsmażony.

    Groszek umyłam i oderwałam szypułki. W miseczce wymieszałam go z łyżką oliwy, przyprawami imbirem i sezamem.

  2. Groszek podsmaża się dosłownie dwie minuty, jak tylko nabierze intensywnego koloru i stanie się lekko szklisty, oznacza to, że jest już dobry.

    Pyszny jako przekąska lub dodatek do obiadu.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (34)

bryssska 10 czerwca 2018
Uwielbiam, ja robię z samym masełkiem, pyszności ;-D
Nevermore 10 czerwca 2018
Groszku to my nigdy do domu nie donosimy hehehe i choć z działki parę minut, to i tak po drodze się zjada :)
To... Czytaj całość »
Groszku to my nigdy do domu nie donosimy hehehe i choć z działki parę minut, to i tak po drodze się zjada :)
To co zostaje nie nadaje się na danie, ale rośnie fasolka szparagowa ;)
kucharka-amatorka 10 czerwca 2018
Proste i jakie smaczne.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki