Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedno z ulubionych wiosennych dań
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34682
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34682
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do podsmażonej cebuli dodać poszatkowaną kapustę i marchew. Razem chwilę poddusić, zalać bulionem (można użyć wody), dodać sól i pieprz. Gotować ok 15 minut.
W międzyczasie boczek pokroić w bardzo cienkie plasterki (najlepiej przed krojeniem włożyć boczek na pół godziny do zamrażarki). Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać kawałki boczku, zrumienić, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę.Gdy kapusta jest miękka dodać do niej zasmażkę.
Koperek drobno posiekać, wrzucić do ugotowanej kapusty, wymieszać. Gotową kapustę (jak ktoś lubi) można doprawić do smaku sokiem z cytryny.