Młoda kapusta z suszonym koprem

Młoda kapusta z suszonym koprem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Zdjęcie wyszło średnie, ale mówią, że smak jest najważniejszy :))

Składniki

  • młoda biała kapusta 1 szt
  • cebula 1 szt
  • suszony koper (ziarna) 2 łyżki
  • sól, pieprz czarny, ocet, cukier
  • skwarki ze słoniny + wytopiony smalczyk 2 łyżki lub masło 1 łyżka
  • zawiesina: mąka pszenna 1 łyżka, woda 4 łyżki

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować (dość grubo), posolić, dodać suszony koper, zalać litrem wody. Gotować około 15 minut (od zagotowania), na 5 minut przed końcem dodać cebulę pokrojoną w piórka. Ugotowaną kapustę odcedzić, dodać skwarki ze smalczykiem, zawiesinę z mąki i wody. Kapustę pogotować jeszcze chwilkę na wolnym ogniu, doprawić pieprzem, octem i cukrem.

  2. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

Ewaaa 22 maja 2014
pyszotka !!!!
Konto usunięte 23 maja 2014
pycha...:)
renka 23 maja 2014
Jak kapusta to musi być pyszna,obojętnie w jakim towarzystwie -)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • młoda biała kapusta 1 szt
  • cebula 1 szt
  • suszony koper (ziarna) 2 łyżki
  • sól, pieprz czarny, ocet, cukier
  • skwarki ze słoniny + wytopiony smalczyk 2 łyżki lub masło 1 łyżka
  • zawiesina: mąka pszenna 1 łyżka, woda 4 łyżki
Składniki