Młoda kapusta z sosem jogurtowo-chrzanowym

Młoda kapusta z sosem jogurtowo-chrzanowym
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Wymyślając przepis w głowie nie wiedziałam, że surówka będzie tak pyszna. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs i domowych burgerów. Jabłko idealnie skomponowało się z młodą kapustą i wyrazistym sosem jogurtowo-chrzanowym, tworząc idealne połączenie :) Polecam!!!

Składniki

  • 1/2 młodej kapusty (ok. 55 dkg)
  • 1/2 jabłka (ja dałam ligol)
  • 1 mała młoda cebula
  • 1/3 pęczka kopru
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 1/2 łyżeczki chrzanu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jogurt naturalny, majonez i chrzan połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kapustę obrać z pierwszych liści, przekroić na pół i poszatkować. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić na cienkie paski. Cebulę również obrać, pociąć w piórka. Koperek umyć, osuszyć i drobno pokroić. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać przygotowany wcześniej sos. Przemieszać. Podawać z mięsem, idealna do domowych burgerów.

Składniki
  • 1/2 młodej kapusty (ok. 55 dkg)
  • 1/2 jabłka (ja dałam ligol)
  • 1 mała młoda cebula
  • 1/3 pęczka kopru
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 1/2 łyżeczki chrzanu
  • sól, pieprz do smaku
Składniki